Lærer Marie Eriksen

I sit snart 50-årige virke har fru. Eriksen prøvet lidt af hvert. Før hun blev lærer havde hun især 3 kompetencer med i bagagen:

1. Meget aktivt foreningsliv, bl.a. som leder.

2. Faglig uddannelse som laborant og laboratorieteknikker.

3. Kulturel forståelse. Som udvekslingselev i USA boede fru Eriksen hos ”hvide” familier i et indianer-reservat. De havde et meget negativt syn på indianerne, synspunkter der ikke harmonerede med fru Eriksens europæiske opfattelse af indianerne. Men det lærte hende at anerkende andre folk og kulturer - også i sit eget land.

Efter nogle år som laborant/laboratorieteknikker og flere rejser til Latinamerika kom hun ind på studiet ”Indianske sprog og kulturer” på Københavns Universitet, hvor hun tog en Bachelor.

Fru. Eriksen er uddannet Meritlærer ved Zahles Seminarium og har undervist siden 2007. Som lærer er det lykkedes hende at kombinere de tre kompetencer overfor og det er hun glad for. Hendes første lærerjob var på en muslimsk friskole. Her manglede de en kemi/fysik- og en geografi-lærer. I disse fag havde hun jo en vis faglig ballast og foreningsarbejdet havde givet hende erfaring i organisering. Hun kom til SØP i 2013 og underviser 4. klasserne i natur/teknik, og 7., 8. og 9.klasserne i Geo/fysik/kemi. Fru Eriksen brænder for naturfagene og kaster sig ikke sjældent ud i nye, spændende projekter sammen med eleverne.

Tidligere 'Ugens Profil':

Hr. Nymann    Fru Nielsen        Fru Testrup     Fru Caspersen    Fru Ladegaard    Kirsten Kock   Fru Maja Tofte   Fru Bjerrum

Fru Theilgaard   Fru Madsen     Fru Munch    Fru Jacobsen    Fru Thaarup    Hr. Lasse Hansen   Fru Andersen

Fru Milazzo    Fru A. Andersen   Hr. Jacobsen   Hr Thorup    Fru Gerlach   Fru Nexø   Fru Petersen    Hr Steen   Hr. Winther

Hr. Wirgowitsch   Fru Castell  Fru Viinholt